Társadalmi szerepvállalás

Társadalmi szerepvállalás

A Marzek Kner Packaging Kft. egy éve társadalmi szerep vállalási programot indított a “Gondoskodjunk a gyermekekről hétvégén is!” címmel. Békés megye 12 települését vonták be a programba. Minden hónapban egy településre, minden szombaton ingyen ebédet szállítanak, mellyel óvodás és általános iskolás korú gyerekeket vendégelnek meg. A rendőrség kisebb programot biztosít az eseményekhez. A hónap első szombatjain ügyességi pályákkal és bűnmegelőzési programokkal jelennek meg ezeken az ebédeken.

Cégünk  – a Foster Biztosítási Alkusz Kft – április hónapban csatlakozott a programhoz. E hónapban  Körösnagyharsányban segítünk szombatonként ételosztással és programokkal.

Körösnagyharsány egy alig 700 főt számláló település, amely Békés megye északkeleti sarkában, a magyar-román határtól 1,5 km-re a Sebes-Körös bal partján helyezkedik el Nagyváradtól 23 km-re.Nevét a honfoglalás korára vezetik vissza, amikor a honfoglaló magyarokhoz csatlakozott három kabar törzs, egyik neve Harsány néven maradt fenn.A települést a tatárok és a törökök is elpusztították, de mindig újjáépült. 1910-ben 1411 lakosából 1336 magyar és 73 román volt. Körösnagyharsány a trianoni békeszerződés előtt Bihar vármegyéhez tartozott. Jelenleg az óvodában 10 gyermek míg az alsó tagozatban 11 gyermek nevelése, oktatása folyik. A felsőtagozatba már a szomszédos településre kell átjárni a gyerekeknek.

Április 2-án szombaton személyesen is részt vettem a programokon. Délelőtt 10 órakor Máté Pál Körösnagyharsány polgármestere, Molnár Anikó a Marzek Kner Packaging Kft kereskedelmi igazgatója és Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea a Békés megyei Rendőrkapitányság szóvivője  köszöntött minden kedves jelenlévőt. Ezt követően játékos kerékpár ügyességi és rajzverseny valamint különböző teszt kérdések kitöltése színesítette a délelőtt programját. Az ebéd fél 12-kor érkezett, melyet a békéscsabai Kornélia Étterem szakácsai készítettek. Az ebéd és a hozzátartozó kis csomag kiosztására az óvoda picinyke ebédlőjében történt meg..

A program lezárása április 30-án lesz.

 

Marzek 2 Marzek 3  Marzek 5 Marzek 6

 

2016-12-27T08:09:49+00:00