Pénzügyi intelligencia hiánya a magyarok körében

A legfrissebb felmérések alapján, Magyarországon az emberek felének nincs megtakarított pénze. Azok, akik mégis tudnak félre tenni, leginkább lakáscélra és nyugdíj-kiegészítésre gyűjtenek. Ezeken túl, még váratlan helyzetekre tesz félre a magyar lakosság, aminek az összege havonta jellemzően mindössze 10-20 ezer forint.  A felmérés fényt derített arra is, hogy a magyarok között alig akad olyan, aki ismeri, tudja milyen állami támogatások, adó visszatérítések járnak ma Magyarországon alanyi szinten az embereknek. Pontosítva, a megkérdezettek mindössze ötöde válaszolta azt, hogy tudomása szerint rendelkezik államilag támogatott megtakarítási formával.

Ezeknek az embereknek érdemes felhívni a figyelmét hogy év végén, plusz befizetésekkel maximalizálni tudják az állami támogatás mértékét.

Felmerül a kérdés, hogy a megtakarítás mellett döntők egyharmada, miért hagyja a bankszámláján a pénzt, hiszen a mérsékelt banki kamatok mellett, az alábbi jövedelmezőbb lehetőségek is adódnak:

  • lakás-takarékpénztár
  • nyugdíjbiztosítás
  • önkéntes nyugdíjpénztár
  • állampapírok

Ha bővebben szeretné megismerni az említett támogatási formák rendszerét, további  kérdése merülne fel, forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Kérdezze szakértőinket
2017-11-08T11:44:27+00:00