Miért is van lejáratva a biztosítási üzletkötői szakma?

A napokban a portálokon felsőfokú biztosításszakmai képzést kerestem. Nem igazán találtam!

Viszont több blogbejegyzés végigolvasva, elkeseredetten konstatáltam, hogy a mi szakmánk a mai napig nincs a megfelelő helyen kezelve.

Csak egy példa a sok negatív bejegyzésből:

“Biztosítási ügynöknek lenni szívás!! Az igazság első kézből!
Kezdődik azzal a biztosítók “állás”hirdetéseik értelmezhetetlenek!  Amikor szembesül vele az ember, hogy  miről is van szó, kicsit megijed.  Ráadásul hamar azonosul vele, hogy vállalkozásban kell csinálni a biztosításközvetítést. Mivel a biztosítók vezetői erre vannak kiképezve,  rábeszélnek a tutira! Kihasználják azt a kilátástalan helyzetet, ami a munkanélküliség.

Ha már felvételt nyertél jönnek az ígéretek, az agymosós tréningek, oktatások. Ekkor már hatalmas késztetést érzel a szakma iránt! Jön az A/4-es papír, száz név, cím, telefonszám. Ismerősök, barátok, családtagok megkeresése, zaklatása. Megkötődnek az első szerződések, majd jönnek az első csalódások! Az ígért jutalékok, állományok elmaradása. Ez még mindig nem szegi kedved! Közben persze a kiadások egyre nőnek! Ezek után próbálod az “akciósnak és kihagyhatatlannak” mondott életbiztosítási termékeket eladni, amivel kereshetsz is jó sok pénzt. Ha nincs szerencséd, akkor még sikerül is egy jó párat eladnod.

Viszont előbb vagy utóbb elfogynak a nevek címek, nem kapod meg az ígért segítségeket, nem kapod meg az ígért állományt. Jön az indoklás nélküli szerződésbontás, az elbocsátás! Így a megszerzett ügyfelek kezét is “elengeded”. Ennek következtében – mivel nem kaptak további pozitív megerősítést – feleslegesnek tartva biztosításukat, negyed-, vagy féléves  díj után  nem fizetik tovább a díjakat. Ekkor jön a fekete leves! Mármint a szerencsétlen volt üzletkötőnek… Újra munkanélküliként, biztosan haladva az anyagi csőd felé, jönnek a perrel fenyegető levelek, melyben a biztosítók a törölt szerződésekért kapott nem csekély jutalékokat követelik vissza…..”

Szomorú mindezeket hallani, olvasni! Egyre több a frusztrált, kiégett biztosítási üzletkötő!

Ha jobbra vágysz és újra szeretnéd élvezni a biztosítási szakmát, keress bennünket www.fosterkft.hu  honlapon vagy a fosterkft@fosterkft.hu mail címen!

2016-12-27T08:09:49+00:00