Mi is az a biztosítási alkusz?

A biztosítási piac – noha sokak számára ismeretlen, átláthatatlan terület- elkerülhetetlenül része mindennapjainknak. Hogy ne háttértudás, vagy esetleg kellő utánajárás nélkül hozzuk meg döntéseinket, a biztosítási alkuszok felkeresése a legjobb megoldás. Miről is van szó…

alkusz

Ma már 30 éve, hogy az akkori Állami Biztosító „egyeduralma”, monopol helyzete megszűnt. Létrejött a Hungária Biztosító. Ezt követően gyorsan jelentek meg a piacon újabbnál-újabb biztosítók, valamint külföldi biztosítók leányvállalatai. Napjainkban több mint 30 biztosító kínálatából válogathatnak az Ügyfelek az épp számukra időszerű termékcsoportok között. Ebből értetődően, nem egy 10 perces folyamat megtalálni az Ügyfél számára legmegfelelőbb terméket. Hogy ne kelljen órák hosszat a lehetséges ajánlatok között kutakodnunk, azokat összehasonlítgatnunk, esetleg biztosítóról biztosítóra járnunk, számunkra az biztosítási ügynökök nyújtanak segítséget.

Három féle ügynököt különböztetünk meg tevékenységük alapján. A függő biztosítási ügynök egy adott biztosító egy-egy termékcsoportját értékesíti, jutalékát a biztosítótól kapja. Érthetően a saját termék eladása a célja, a biztosító megbízásából dolgozik. A többes biztosítási közvetítő már több biztosító, többféle egymással versengő termékcsoportját értékesíti, szintén a biztosítók megbízásából.

alkusz

Velük szemben a független biztosításközvetítők, azaz a biztosítási alkuszok legnagyobb előnye, hogy ők az Ügyfél megbízottai. Nem két-három, hanem a lehető legtöbb biztosítóval kapcsolatban állnak, a lehető legszélesebb kínálatból igyekeznek kiválasztani a megbízójuk számára legelőnyösebb ajánlatokat. Feladatuk, hogy a megbízó igényeit felmérjék, számára személyre szabottan a lehető legjobb ajánlatokat kérjék a biztosítóktól. Az adott termékeket nem csak szolgáltatási, hanem díjszabási oldalról is a legalaposabban ismertessék, összehasonlítsák. A termék kiválasztása után az alkusz a szerződés előkészítésében, megkötésében is segítséget nyújt, szerepvállalása akár a díjbeszedésre és a károk rendezésére is kiterjedhet. Mivel az alkuszok a biztosítóktól kapják díjazásukat, így az Ügyfeleknek semmiféle költséggel nem jár, ha igénybe veszik az alkuszi szolgáltatásokat.

 

Keresse a FOSTER Biztosítási Alkusz Kft irodáit, munkatársait a www.fosterkft.hu elérhetőségen!

2016-12-27T08:09:49+00:00