Lakásbiztosítás – Biztosítási 1×1

A legtöbben kutyánkra és macskánkra úgy gondolunk, mint a családunk teljes értékű tagjára, éppen ezért, szeretnénk minél boldogabb életet biztosítani számukra. Sajnos azonban minden törődésünk és igyekezetünk ellenére a kisállatainkkal is előfordulhatnak balesetek, váratlan helyzetek, illetve betegségek, amik a gazdákra legtöbbször komoly anyagi terheket róhatnak.

Csökkenthetjük félelmeinket, ha biztosítást kötünk kis kedvenceinkre!

Az Aegon biztosító egy külön kisállat csomagot hozott létre, ami baleset- és felelősségbiztosítást is tartalmaz.

A Groupama biztosító választása esetén pedig a kisállat biztosítás a lakásbiztosítást kiegészítve, havi párszáz forintért köthető meg.

A Generali biztosító Futrinka elnevezésű kisállat-biztosítása szintén lakásbiztosítás kiegészítéseként köthető meg, betegségre, balesetre és baleset következtében való elpusztulásra.

A biztosítás feltételei barátiak, hiszen felelős állattartók esetében mindezek alapvetőek:

  • A kutya/macska rendelkezzen ISO 11784 szabványnak megfelelő mikrochipes, adatbázisban regisztrált azonosítóval és
  • kötelező kölyök kori és évente megismétlendő oltásokkal.

További feltétel, hogy a biztosítás a kutya/macska 6 hónapos és 7 éves kora között köthető meg. Jó hír azonban, hogy a már biztosított állatok esetében a biztosítás védelme nem ér véget a korhatár elérésével.

Lényeges tisztában lenni vele, hogy nem mindegyik kutyafajtára köthető a teljes szolgáltatás-csomag, illetve bizonyos fajták tipikus betegségei is kizáró okot jelentenek a költségek megtérítése során.

A biztosító felé nem számolhatóak el:

  • a vitaminok, táplálék-kiegészítők,
  • az ivartalanítás (csak abban az esetben, ha betegség miatt szükséges),
  • az éves kötelező oltások, féreghajtás,
  • a fejlődési rendellenességből származó betegségek kezelése.

Jelenleg három biztosító közül választhatunk, ám a nagy kereslet miatt előfordulhat, hogy további biztosító társaságok is felveszik termék palettájukra a kisállat biztosítást. Érdemes tehát megkötés előtt az alkuszunknál vagy a számunkra szimpatikus biztosítónál érdeklődni az aktuális biztosításokról, hiszen, ha jól választunk, akkor több biztosítás megkötésével – lakás-, kisállat, gépjármű felelősségbiztosítás – igen kedvező díjat érhetünk el.

További kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Kérdezze szakértőinket
2019-03-10T08:51:13+00:00