Hiába a Murphy-törvény, ha drága elektronikai készüléke megfelelően biztosítva van!

Mindannyian hallottunk már olyan emberről, aki betörte drága elektronikus készülékének, telefonjának képernyőjét, hacsak nem éppen velünk történt már meg ez a baleset.  A számokat és a statisztikát segítségül hívva kiderül, hogy minden negyedik készülék szenved el ilyen károkat. Helyénvalónak tűnik tehát a sokat emlegetett Murphy idézet, miszerint, ami el tud romlani az el is romlik.

Azonban a Murphy-törvények kiküszöbölésére létezik megoldás, méghozzá, az elektromos eszközök esetében két lehetséges opció is rendelkezésedre áll. Az egyre elterjedtebb és népszerűbb kiterjesztett garancia biztosítás és a készülék-biztosítás. A két biztosítás nem ugyanazt jelenti, leginkább egymás kiegészítésére szolgálnak.

A kiterjesztett garancia, amit az üzletekben a vásárlás során leggyakrabban felkínálnak, a rendeltetés szerint használt elektromos eszközökben keletkezett károkat fedezi. Mondhatni, ez nem más, mint a gyártók által kínált garancia meghosszabbítása, ami így, akár 5 év is lehet. Azonban ahhoz, hogy a nem várt események is, mint a képernyő betörése, fedezve legyenek, elektronikus készülék biztosításra van szükség.

Az elektronikus készülék-biztosítása, pontosabban az elektronikus berendezések és készülékek összkockázatú biztosítása védelmet nyújt:

  • betörés, rablás, lopás, tűz, víz;
  • előre nem látható balesetszerű, váratlan, hirtelen bekövetkező károkra, mint például a kezelési hibából, ügyetlenségből, gondatlanságból bekövetkező károkra;
  • vagy más elemi károk esetén is biztonságban vagyunk (pl.:villám)

A kiterjesztett garancia biztosítás népszerűsége egyenesen arányosan növekszik a háztartásokban egyre nagyobb számban megjelenő elektronikai cikkek számával.  Manapság nincs olyan család, aki ne vásárolna legalább egy ilyen eszközt, éppen ezért fontos megjegyezni , hogy általában 20-30000 Ft értéktől érdemes kiterjesztett garancia biztosítást kötni. Az alacsonyabb értékű cikkek esetében a fix költségek túl magasak lennének.

A legjobb példa a Media Markt, amely az Aegon Magyarország biztosító  termékeit kínálja a különböző elektronikai eszközök megvásárlása mellé, legyen szó akár háztartási nagygépekről, telefonokról, tabletekről vagy csak kisebb értékű fényképezőről.  A csomagtól függően, a biztosítások díja általában 2-3 ezer forintnál indul, és a termékek árához igazodik, de az árucikk sérülékenységét is figyelembe vehetik. Továbbá,  az Aegon honlapján a kiterjesztett garancia biztosítás a vásárlás után is megköthető.

Biztosítással kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Kérdezze szakértőinket
2017-09-08T11:36:50+00:00