Előadássorozat a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

A biztosítási törvény változásairól tartott előadást Fazekas István ügyvezetőnk a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadássorozatának legutóbbi alkalmán.
A változásokat az ügyfelek szemszögéből mutatta be a résztvevőknek.
Február 23-án lépett életbe az a törvény, mely új irányelveket fektetett le a biztosítási értékesítésben. A rövid nevén IDD, ami alapjaiban változtathatja meg a biztosítási piacot! Hogy miről is van szó?
A legfontosabb új elemek, az egységes biztosítási termékismertetők, az Ügyfelek írásos tájékoztatási kötelezettségének bevezetése, kötelező óraszámban üzletkötői oktatások szervezése és kérés esetén életbiztosításoknál  tájékoztatás a kapott jutalékról.
Ami viszont leginkább Téged érint, kedves Ügyfél, az az ügyféligény felmérés és a pénzügyi kultúrád kötelező feltérképezése, mint az életbiztosítási értékesítés alappillére! Mostantól tehát nincs félrebeszélés, nincs óriási hozamok ígérete! Minden életbiztosítást megkötő Ügyfélt, az üzlet kötőjének évente minimum egyszer kötelezően fel kell keresni és be kell számolni a befektetési hozamokról, a portfóliók nagyságáról.   Az új törvénynek köszönhetően bízunk benne, hogy az biztosítási értékesítési szakma a tisztulás útjára lép és újra megbecsült életpályává válik!

  

2018-04-12T10:14:35+00:00