Ne kockáztasson fölöslegesen, védje autóját!

A saját gépjárművében keletkezett károkat kizárólag a casco biztosítás téríti meg. Éppen ezért, hiába rendelkezik a gépjármű tulajdonosa/üzembentartója kgfb-vel, ha például autóját megrongálják, miközben parkol, vagy ha egy koccanás során őt hozzák ki vétkesnek, a kára nem térül meg.

A casco biztosítás – a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) szemben – egy önkéntesen köthető, speciális vagyonbiztosítás. Területi hatálya Európa földrajzi területe. Határozatlan és határozott időre is köthető.

Az alap casco biztosítási konstrukció általában elemi kár-, lopás-, törés-, és önálló szélvédő kár fedezetet tartalmaz, de egyes biztosítótársaságokkal szűkített fedezeti körre is (pl. csak törés kárra, vagy csak lopás- és elemi kárra) köthetünk casco biztosítást. Ezeken túlmenően több kiegészítő biztosítással találkozhatunk, melyek közül a legismertebbek és legnépszerűbbek:

  • extra tartozékbiztosítás
  • bennülők balesetbiztosítása
  • poggyászbiztosítás
  • kölcsön gépjármű biztosítás

Kevésbé ismertek, de szintén hasznos kiegészítő biztosítások:

  • avulás mentességi kiegészítő biztosítás
  • új érték kiegészítő biztosítás
  • vételár garancia biztosítás
  • hibás tankolás biztosítás
  • műszaki hiba assistance

A casco értékesítés területén is kiélezett a biztosítótársaságok közötti verseny, amely eltérő szolgáltatású konstrukciókat és jelentősen eltérő díjakat eredményez. A legtöbb gépjármű tulajdonos még mindig – a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz hasonlóan – csupán az ár alapján választ biztosítást. A casco konstrukciók biztosítótársaságonként a fedezetek és a szolgáltatások terén is jelentősen eltérőek lehetnek. Célszerű szélesebb fedezeti körű módozatot választani, a fent említett kiegészítő biztosítások megérik a nem túl magas plusz költséget. A casco szerződés kiválasztása során fontos szempont az önrész mértéke, hogy milyen összegű saját erőt vállalunk kár esetén. A casco termékek biztosítótársaságonként, de egyes biztosítótársaságok esetében a termékkörön belül is eltérő %-os önrészt és forintban meghatározott „minimum” önrészt tartalmazhatnak.

Az autó értékének megóvása érdekében érdemes a kgfb megkötésekor gondoskodni a megfelelő casco biztosításról is, hiszen a biztosítók nagy része jelentős díjkedvezménnyel jutalmazza az együttkötést.

Mire köthető?

Casco biztosítás személygépjárműre, tehergépjárműre, motorkerékpárra, valamint speciális feltételekkel kishajóra (motoros és vitorlás) és repülőgépre köthető.  A speciális felépítményű tehergépjárművek esetében a fedezet kiterjeszthető a munkavégzés közben bekövetkezett károk megtérítésére is.

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

Cégünk biztosítási alkuszként a biztosítói piac egészéből válogatva választja ki az Önnek és gépjárművének egyaránt legmegfelelőbb casco biztosítást. Ne kockáztasson fölöslegesen, kössön casco biztosítást, hiszen a jól megválasztott fedezetekkel jelentős anyagi kár alól mentesülhet.

Kérjen személyes konzultációt!
2017-08-02T10:52:31+00:00